×

Stuur een aanvraag

en we bellen u zo snel mogelijk terug

*verplichte velden

Nieuws

14-11-17, DigiCert heeft een overeenkomst gesloten met Symantec om een SSL-bedrijf over te nemen

Op 31 oktober kondigde DigiCert dat de overname van de activa (PKI-infrastructuur en beveiligingshulpmiddelen) van Symantec voor $ 950 miljoen was afgerond. De aankondiging van de overeenkomst verscheen op 3 augustus in de media. DigiCert heeft het Symantec SSL-bedrijf overgenomen na de aankondiging dat certificaten van het bedrijf door Google en ander belangrijke browserleveranciers zouden worden geblokkeerd. Als gevolg van de overeenkomst houdt Symantec een belang van 30 procent in het gedeelde kapitaal van DigiCert.

Zoals werd aangegeven door de CEO van DigiCert, John Merrill, waren een aantal van de door Symantec gebruikte platformen verouderd en is de DigiCert-infrastructuur innovatiever en moderner. 

Kenmerken van de overeenkomst tussen Symantec en DigiCert 

Symantec nam in 2010 voor $ 1,28 miljard het SSL/TLS-certificaatbedrijf over van VeriSign. Het bedrijf nam ook merken als Thawte, GeoTrust en RapidSSL over.

De belangrijkste drijfveer voor DigiCert voor de overname was de publieke aankondiging van Google dat ze het vertrouwen in Symantec-certificaten hadden opgezegd. Volgens John Merrill kon de overgang van de uitgave van SSL/TLS-certificaten naar de infrastructuur van DigiCert de goedkeuring wegdragen van vertegenwoordigers van Google.

John vertelde ook dat DigiCert een ondersteuningsteam voor alle Symantec SSL/TLS-klanten had samengesteld. Onderdeel van het plan is de bestaande klanten te behouden en ze de beste ondersteuning te bieden.

De overname van het SSL-bedrijf van Symantec is niet de eerste overname door DigiCert. In juni 2015 nam het bedrijf het CyberTrust Enterprise SSL-bedrijf over van Verizon Enterprise Solutions. John meldde dat ze oplossingen hebben ontwikkeld die helpen bij de integratie van Symantec in de infrastructuur van DigiCert.

Zoals eerder aangegeven blijft het hoofdkwartier van DigiCert in Lehi (Utah). Het bedrijf is van plan meer dan 1.000 specialisten in te huren in extra kantoren in Californië en andere landen. Zoals John Merrill meldde, kan het bedrijf zijn wereldwijde bereik vergroten door de beveiligingsoplossingen van Symantec toe te voegen aan sites.

Onze specialisten doen al het mogelijk om de overgang naar de nieuwe infrastructuur zo eenvoudig, snel en naadloos mogelijk te maken voor klanten. U kunt in onze winkel nog altijd verschillende Symantec-certificaten kopen tegen voordelige prijzen.Begin een 14-daagse proef.

Probeer een SSL-certificaat met een proefversie van 14 dagen en ervaar onze uitstekende dienstverlening. Het is heel eenvoudig om te beginnen – u loopt geen enkel risico. Als het u niet bevalt, betaalt u gewoon niet na de proefperiode. Geen creditcard nodig.

Bent u klaar om het te proberen?

Nog vragen? Bel ons nu +31 20 7640722

Geef uw contactgegevens om de FAQ via de e-mail te ontvangen.

Er is een koppeling naar uw e-mail gestuurd om de pdf-versie van de FAQ te downloaden.

Fout bij het verzenden van e-mail. Probeer het later opnieuw.

*verplichte velden
SSL