×

Stuur een aanvraag

en we bellen u zo snel mogelijk terug

*verplichte velden

Nieuws

30-01-17, Mozilla voert nieuwe waarschuwingen in voor onveiligheid van HTTP-pagina's in Firefox

Slecht nieuws voor iedereen die nog geen SSL-certificaten op zijn sites heeft geïnstalleerd: in Firefox 51, uitgebracht op 23 januari, worden nieuwe meldingen weergegeven. De belangrijkste verandering hangt samen met de gebruikersinterface — de invoer van een nieuwe melding voor HTTP-pagina's met wachtwoordformulieren.

Alle gebruikers die een HTTP-pagina bezoeken met registratie- of aanmeldformulieren krijgen nu een doorgestreept, grijs hangslot te zien in de adresbalk van de browser. Als er op de «i»-knop naast het hangslot wordt geklikt, verschijnt de waarschuwing «Verbinding is niet veilig». 

Deze verandering is aangebracht om gebruikers ervoor te waarschuwen dat hun persoonlijke gegevens mogelijk onveilig zijn door het gebruik van onbeveiligde HTTP.

Meldingen in Firefox lopen in de pas met de algemene trend om HTTP-sites als onveilig te beschouwen. In Google Chrome werden deze waarschuwingen al weergegeven:

Mozilla-ontwerpers hebben officieel aangekondigd dat in de nabije toekomst een ingebouwde waarschuwing voor wachtwoordvelden in de browser zal verschijnen.

Deze waarschuwingen worden net onder het veld voor het wachtwoord weergegeven op alle HTTP-pagina's. Deze functie is gepland voor Firefox 52 die op 6 maart wordt uitgebracht.

Maar dat is niet alles. Zij volgen de koers van de wereldwijde bescherming van het web, daarom zijn de Mozilla-specialisten van plan een doorgestreept, grijs hangslot weer te geven op alle HTTP-pagina's.

Als u uw site nog niet hebt beveiligd met een SSL-certificaat is het nu de tijd om dat te doen. Een doorgestreept, grijs hangslot in de browser zal een vermindering van vertrouwen van bezoekers tot gevolg hebben en kan een zware deuk zijn in de reputatie van het bedrijf.  We raden u aan een EV SSL-certificaat aan te schaffen, waarmee maximale zichtbare meldingen worden weergegeven en een verhoogde omzet tot 40%. Begin een 14-daagse proef.

Probeer een SSL-certificaat met een proefversie van 14 dagen en ervaar onze uitstekende dienstverlening. Het is heel eenvoudig om te beginnen – u loopt geen enkel risico. Als het u niet bevalt, betaalt u gewoon niet na de proefperiode. Geen creditcard nodig.

Bent u klaar om het te proberen?

Nog vragen? Bel ons nu +31 20 7640722

Geef uw contactgegevens om de FAQ via de e-mail te ontvangen.

Er is een koppeling naar uw e-mail gestuurd om de pdf-versie van de FAQ te downloaden.

Fout bij het verzenden van e-mail. Probeer het later opnieuw.

*verplichte velden
SSL